Koh Talu

 
 
Godkväll,
 
Precis hemkomna efter kvällens middag som intogs på lite "lyxigare" restaurangen Ranchen - en svensk som äger och driver stället, god mat. Svante älskar deras köttbullar med mos, men som sagt blir bara nångång ibland då det är lite dyrare. Även om det i svenska ögon är billigt så går det inte riktigt att tänka sp när man är borta sålänge som vi..
 
Nu har Aston somnat, Svante kollar på film och lugnet har lagt sig i huset, ska blogga och sen blir det soffan och en bok eller Netflix nu när den möjligheten finns.. haha
(Har fått internet igen vilket är såå skönt)
 
 
 
I söndags blev vi upphämtade vid 08 för att bege oss ca 1 timmes bilresa söderut, till färjeläget där båten skulle ta oss till Koh Talu. Då vi inte var så många som skulle dit så åkte vi speedboat till Svantes stora förtjusning. Detta är en Ö som många beskriver som "paradisön", men vita stränder och klarblått vatten - vilket det nog säkert är oxå OM det inte regnar/åskar/är mulet typ hela vistelsen. Okej då.. Hade ca 2,5 timmes sol/soldis i måndags förmiddags, så får väl vara glad över det.. haha
 
 
Lite regninga bilder.. haha
 
Väl framme så får vi vårt rum, helt okej men allt skulle behöva en liten uppfräschning, även restaurangen och andra gemensamma ytor. Man ser att det från början har vart superfint och lite lyxigt men var nog ett tag sen som någon la ner lite extra kärlek och pengar på resorten. Dörren till rummet hade två glipor (myggor kommer in alltså), svårt att öppna dörren till duschen (uteduch vilket inte alls gjorde nåt) även denna glipade och var som ett hav för myggorna att flyga in till oss.. haha Toaletten var helt okej, dock sådär så man ändå drogs sig lite för att uträtta sina behov. Ja jag är lite kinkig har jag insett, vill ha det bekvämt och som hemma - börjar väl bli gammal.. ;) Men det kan jag väl inte vara ensam om, eller? 
 
Vårt rum - ni ser ju den fina trappen upp.. haha
 
Men rummet var stort och rymligt, hade AC, en liten kyl, vattenkokare och det man behöver för några nätter borta. Men som sagt, saknas det lill "extra" på hela resorten, även bland personalen som var supertrevliga och hjälpsamma men ändå kändes lite "lama" eller hur jag ska beskriva det..
 
Vi betalade ca 5000 kr för dessa 2 nätter, då var det ink transport, mat (ej alkohol eller nåt mellanmål emellan måltiderna) och boende, är ganska mycket pengar, härnere är det enormt mycket dessutom.
Ska tilläggas att maten var jättegod så där finns absolut inget att klaga på!!!
Men vi var ändå beredda på att betala detta för 3 dagar på paradisön - men om jag säger som så.. Kommer inte åka tillbakas dit och skulle tyvärr inte rekommendera någon att åka dit och sova över, perfekt för en dagsutflykt OM solen skiner dock.. :)
 
 
 
 
 
Dessa bilder är tagna under våra soltimmar i måndags.. :)
 
Självklart hade vår upplevelse blivit annorlunda om just solen visat sig, om inte alla våra kläder vart fuktiga och inte torkade på 3 dagar, om inte Aston fått sådär en 50 myggbett m.m. Så ja.. Nu har jag fått klaga och gnälla lite.. haha Inte allt blir som man tänkt sig men vad gör det egentligen.. Vi fick ju vara tillsammans och liite sol visade sig ju ändå, även en solnedgång där man såg en skymt av solen.. 
 
Nu ropar soffan på mig så ha nu en härlig fortsatt torsdag, snart helg..!! :)
Kramar från semesterfirarna som nu snart är hemma i Svedala igen.. 

Kommentera här: