Sjuka kids

Godmorgon på er,
Här är kl nu 06.27 och endast mamman är vaken, passar perfekt att blogga då. 
Tyvärr är båda barnen sjuka så senaste dagarna har inte var så roliga, tur i oturen har det regnat och blåst ganska mycket. Blir inte lika mycket tjat om att bada då.. haha

Älskade Svante på ett Thaisjukhus i torsdagskväll - var sådär rent och väldigt slitet. 
Bilden säger ganska mycket - vågade inte ta fler bilder.. haha

Han var så modig, tuff och cool trots den väldigt konstiga situationen. Trots massor med utslag, hög feber och dessutom sent på kvällen så ham var såå trött. De tog blodprov som visade nåt fel, förstod inte vad sen fick han en spruta med antihistaminer. Dock kliar inte utslagen så den sprutan hjälpte inte alls tyvärr. Då började läkaren prata om Denggufeber så alla mina mammagener kickade igång på en gång - vi åkte hem och jag ringde SOS International. Fick så bra respons på en gång, åk till Hua Hin (internationellt sjukhus) och ta ett denggufeber prov.


Svårt att fånga hans utslag på bild men här ser ni lite - kinderna ser ut som en väldigt finnig tonåring.. 
Här var standarden så bra som den kan bli, superbra mottagande, snabbt och effektivt.

Ingen denggufeber som tur var, utslagen är antagligen ett elakt virus, lite förhöjda värden precis som man får vid ett virus.. Kanske "femte sjukan" eller en svårare variant av tredagarsfeber.


Denna cooling har i 3 dagar haft hög feber - men vaknade precis och har bara 37.9 så förhoppningsvis kommer han vara feberfri imorgon. Visar sig om även han får utslag men det hoppas jag verkligen inte.

Trodde vi hade haft "vårt" innan avresa med magsjukan men inte det - dock hoppas jag nu att vi får vara friska och krya resten av resan. Tur ändå att vi är borta så passa länge - känns inte som några sjukdagar "förstör semestern" mer än att det är synd om barnen och att man blir orolig att det är kan vara något allvarligt.

Idag är det söndag, 14 dagar har vi vart i paradiset - lugnet har lagt sig och man har anpassat sig till värmen och känner mig mycket mindre stressad. 
Nu blir det träning för mig om 1 timme så ska äta nåt litet för att maxa energiförrådet.
Kramar från oss alla till er..

Kommentera här: